APAKAH ITU SISTEM PEMANTAUAN TEKANAN ANGIN TAYAR JALUR BEBAS?

Posted by Nur hafizah | Posted in | Posted on 8:21 PM

0

sistem pemantauan tekanan angin tayar jalur bebas adalah penyempurnaan lebih maju dari sistem pemantauan tekanan tayar yang sedia ada.Ada beberapa jenis sistem pemantauan tekanan tayar jalur bebas, mulai dari versi yang tertanam sensor di tayar dan membaca dengan peranti bimbit anda sebuah sistem yang update di dalam kabin kenderaan semasa memandu, pemandu kenderaan akan tetap terus-menerus mengetahui perubahan-perubahan dalam tekanan tayar dari semasa ke semasa.

letupan tayar disebabkan oleh perubahan dalam tekanan tayar secara berperingkat dan disebabkan oleh kebocoran kecil, pemandu mungkin tidak menyedari bahaya yang berpotensi perubahan dalam tekanan tayar.Lapisan di bawah inflasi yang menyebabkan dinding tayar lebih menipis dan peningkatan tekanan angin di dalam tayar dan berpotensi menyebabkan kegagalan tayar itu sendiri.hal ini juga akan menyebabkan tayar kehilangan kemampuan, dan tanpa sistem pemantauan tekanan angin pada tayar , pemandu mungkin tidak menyedari punca bahaya pada kenderaan mereka.

sistem pemantauan tekanan angin jalur bebas ini berinteraksi dengan penerima genggam biasanya dipasang di roda, atau kadang-kadang dalam injap udara untuk memberi maklumat tentang tekanan angin pada tayar.Pengguna boleh mengetahui maklumat tekanan angin pada setiap tayar dan dapat membaca maklumat terkini berkaitan tayar meskipun kenderaan tidak bergerak.

Sistem yang lebih canggih ini dilengkapi dengan sebuah sensor yang dipasang pada tayar. Sensor tersebut ditanam di roda.Pemantauan tekanan angin jalur bebas tersebut akan dipasang dengan mudah, kerana tidak ada kabel yang diperlukan. Sebuah penerima yang dipasang di dashboard memungkinkan semua sistem pemantauan tekanan tayar dipasang untuk menghantar data ke pemandu.

Bertindak SEKARANG dengan alat kami.Kerana ia mudah untuk dipasang dan senang digunakan.Setiap orang berhak untuk mendapatkan alat keselamatan ketika berada di jalan.

info (nurhafizah) +60193626078

(Aqen Aziz) +60132391985
for english click here

Berita tentang kereta eksiden yang disebabkan tayar meletup nie kita dah biasa dengar,kematian demi kematian menghiasi ruang ruang berita.Mungkin kita selalu peka terhadap tahap keselamatan enjin kereta tetapi jarang kita nak tengok tayar kereta.Kadang kala bila hantar ke workshop kereta mechanic Cina kata...
"haiyaa lu punya tayar dah nampak dawai besi.."
dalam masa yang sama kita pun menepuk dahi sambil membayangkan alamak kena keluar duit lagi.kita pun cakap kat mechanic tu
"tokey tayar 2nd hand ada ke?"
biasakan dengar dailog macam tu kita pun guna tayar2nd hand tanpa melihat kepada kualiti tayar yang rendah.


Seringkali pun kita tak peduli tentang tekanan angin,yang penting kereta boleh jalan. Kalau tangki minyak kita ada indicator samada minyak penuh ke atau sedia untuk di isi semula,begitu juga dengan suhu engine kalau tiba tiba suhu meningkat kita akan berhenti sebelum kepanasan suhu merosakkan segala yang ada dalam engine yang kadangkala menyebabkan kenderaan terbakar.Tetapi pernahkah kita fikir alangkah baiknya kalau kita ada alat indicator pada tayar yang dapat memberi tahu kepada kita bahawa tayar sedang berada dalam tahap kepanasan yang tinggi yang memungkinkan tayar meletup.atau sekurangnya dapat memberi tahu kita bahawa tayar kita berada dalam kedaan angin yang kurang stabil yang menyebabkan bunga tayar sedang terhakis dan penggunaan petrol yang tidak ekonomi.






Satu teknologi dari Jepun telah dicipta untuk menyelesaikan masalah ini,dimana dengan anda memasang i-check di kereta anda sistem ini akan memberi sistem alert dalam kedaan dua kedaan yang penting dan genting.

1.Memberi bacaan tekanan tayar semasa anda,sekiranya terdapat kebocoran pada tayar kereta anda,bacaan psi kereta anda pada alat yang dilekatkan akan menurun dan sekiranya bacaan kurang dari 25 psi sistem penggera akan berbunyi dan anda boleh membuat tindakan awal samada menambah angin pada tayar atau pergi dimana mana kedai tayar berhampiran.


2.Memberi bacaan suhu kepada angin dalam tayar,dari hasil kajian tayar akan meletup berlaku apabila udara dalam tayar menjadi panas ini disebabkan bunga tayar kereta anda botak dan menipis menjadikan geseran tayar pada permukaan jalan yang lebih tinggi. Faktor yang kedua tayar boleh meletup ialah kerana kita terbeli tayar yang sudah tamat tempoh selamat pakai(dah expired) dan yang ke tiga kita menggunakan tayar yang tidak sesuai dengan kenderaan . Apabile kepanasan udara dalam tayar telah meningkat dan suhu tayar meningkat kepada 80 darjah celcius sistem penggerra akan berbunyi .Jadi sebelum tayar kereta kita ada kemungkinan meletup kita dah boleh memperlahankan kenderaan kita.


Inilah alat yang akan discrew bersama dengan nut tayar yang akan dimasukkan kedalam tayar.Alat ini mempunyai sensore yang akan memberi bacaan psi dan suhu udara kereta anda.Panel bacaan perlu disambung kepada sistem cigrate lighter anda untuk mendapat tenaga elektrik.Sistem wireless digunakan untuk menyambung sensore yang di pasang didalam tayar dan juga device yang memberi bacaan tekanan dan suhu tayar.


Kadangkala kita boleh berbelanja yang besar untuk menukar asesori kereta, yang mana sering kali kurang manfaat untuk keselamatan,ada yang ubah suai sistem audio pun lebih daripada rm10 ribu , sport rim rm4 ribu atau lebih.Jadi kenapa tidak kita memasang sistem ini di dalam kereta kita sekurang kurang tindakan awal untuk menyelamatkan pemanduan kita lebih selamat


Menarik tentang teknologi nie bukan sahaja dpt berfungsi untuk keselamatan malahan juga penjimatan..berapa banyak tayar kita tukar sedang hayat tayar tu masih lama lagi.Tapi kita sering biarkan angin tayar berada dalam kedaan yang tidak mencukupi atau pun terlebih daripada apa yang dibenarkan.Sebenarnya kalau angin tayar kurang dari 3-5 psi pun penggunaan minyak dah berbeza,maknanya kita terpaksa berbelanja lebih hanya disebabkan tekanan angin yang tidak betul.









__________________________________________________

__________________________________________________



BISNES PLAN

Sekiranya anda dah melihat tentang kebaikkan alat nie kini kita lihat pulak dari sudut perniagaan..sistem ini hanya ada dalam kereta mewah seperti Benz yang latest model dan BMW.kebanyakkan kereta jepun tidak mempunyai sistem ini.Jadi untuk melihat bagaimana produk yang bagus ini dapat menjana pendapatan 1 juta dalam tempoh satu tahun kita lihat pada plan berikutnya.


Sebelum kita cerita nak buat duit .kita nak kaji punca kenapa kita sering gagal dalam bisnes terutamanya bisnes yang melibatkan sistem rangkaian.Dari permerhatian yang dibuat dari 10 orang yang buat MLM kadang kadang sorang pun tak sukses.Di bawah ni disenaraikan semua faktor faktor kegagalan.

1)MASA-

Kita nie orang berkerja masa sering menghambat kita untuk buat bisnes,faham faham le ada yang kerja shift,ada yang kerja masa tak menentu balik lambat..Jadi bila ada bisnes part time nie walau pun menarik kita akan cakap kat diri kita...
"aku takde masa le"..

2)KEMAHIRAN-

Kita seringkali tak berapa pandai nak cerita kat orang..al maklum lah kita bukan orang yang belajar ilmu marketing,sebab tu lah kita tengok orang yang berjaya semua jenis yang petah bercakap.


3)MEETING-

Buat MLM nie meeting lah yang paling penting..bila pergi meeting semangat naik sale pun naik...bila tak pergi meeting semangat turun sale pun drop.Jadi kadangkala sebab meeting ni lah menyebabkan 80% orang tak mahu terlibat dengan industri MLM nie.


4)MAINTAIN BULANAN-

Tidak dapat dinafikan bahawa dengan adanya maintain bulanan dapat memastikan syarikat akan mempunyai jualan berterusan..tetapi bulan tak selalunya terang kadangkala waktu kita bonus kecik nie waktu nak maintain waktu tu juga keta rosak,susu anak abis..lastly tak maintain..apa yang berlaku keseluruhan kerja 1 bulan tidak akan mendatangkan hasil.


5)MODAL-

Ini lah bab yang paling sensitif sekali,seringkali kita semangat dah,produk syarikat semua dah ok..tapi modal pulak kurang.
Samada kita suka tak suka apa yang saya utarakan diatas adalah faktor yang menyebabkan ramai orang jadi tukang tepuk tangan jer berbanding orang yang dapat tepukan.Jadi saya dan kawan kawan dah fikir apa nak buat dan akhirnya satu idea telah diwujudkan untuk menjana pendapatan yg besar dalam tempoh 1 tahun tercapai..


"CARANYA IALAH...................KITA DELETE SEMUA MASALAH DIATAS DIMANA DI TEAM ICASH ANDA SEMUA TIDAK TERBEBAN DENGAN PEKARA PEKARA DIATAS.....KAMI AKAN LAKUKAN BAGI PIHAK ANDA DAN JAMINAN KAMI ANDA DAPAT PENDAPATAN 1 JUTA DALAM TEMPOH SATU TAHUN ATAU MODAL ANDA DIPULANGKAN.........."


ICASH TEAM SOLUSI MASALAH ANDA

Sistem icashTEAM nie adalah sistem yang mengabungkan sistem kerja yang ada dalam industri MLM,insuran dan pelaburan dan menghasilkan satu gerak kerja yang unik.Dimana anda hanya perlu dapatkan set icheck yang perlu untuk kereta anda dan beri 2 nombor handphone kawan anda..dan kami akan lakukan untuk anda..kami telah melatih team consultant kami yang akan menguruskan prospek anda dari apointment sehinggalah follow up.Apa yang anda hanya lakukan 1% dan 99 % biar team consultant icashTEAM yang telah terlatih melakukan untuk anda..Sistem memperkenalkan client kepada client telah lama dipraktikkan dalam industri insuran,dan bisnes preview dibuat oleh team consultant telah dipraktikkan dalam dunia pelaburan seperti unit trust dan sebagainya..Di icashTEAM anda tidak perlu masa yang panjang untuk bisnes anda,tidak perlu kemahiran,tidak perlu meeting ,maintain bulanan dan lain lain yang membebankan.



ADAKAH ANDA BOLEH BERSAMA KAMI?


1.Anda mesti menjadi member dan memiliki produk i-check dan memperkenalkan 2 org rakan anda kepada kami. Consultant kami akan bekerja utk anda.

2)Anda mesti menguruskan sendiri hasil pendapatan yang anda dapat,contohnya setiap pendapatan yang anda perolehi melalui sistem e wallet perlu ditranfer oleh anda sendiri tanpa melibatkan sesiapa.

Adakah anda mempunyai syarat syarat diatas sila hubungi icashTEAM untuk maklumat lanjut dan pendaftaran. Hubungi :
+6019 3626078 (Hafizah)
+6019 4737861 (Amin)
+6013 2391985 (Haqim)


KAMI BARU BERMULA 1HB JANUARI 2010

Tetapi company yang kami gunakan sebagai platform kami telah 4 tahun berada dipasaran Malaysia dan telah melahirkan jutawan.Sekiranya dengan cara konventional mereka berjaya meraih pendapatan jutaan ringgit dan kami yakin dengan konsep kerja kami yang baru ini akan menyebabkan lebih ramai lagi yang berjaya.


Walaupun dengan cara konvetional mereka menaja,menjual dan sebagainya namun mereka telah berjaya memperolehi pendapatan ratusan dan jutaan ringgit,sebab kami yakin dengan cara kami icashTEAM kita juga mampu mencipta pendapatan seperti mereka tetapi dengan kaedah yang lebih SMART..dan platform yang telah kami pilih ini juga bukanlah syarikat yang kecil atau yang baru ditubuhkan track rekod syarikat ini juga membuktikan komitment syarikat untuk pergi ke pasaran antarabangsa.



1st annivesary syarikat bermurah hati untuk bagi sebuah BMW 3 series pemenang bertuah bukan tabung kereta...cuma untuk lucy draw .


Dalam masa yang sama syarikat telah memulakan operasi di Thailand dan juga Indonesia.Sebab itu kami mempunyai misi yang sama untuk mengembangkan network kami disana yang mana jumlah penduduk jauh lebih besar dari Malaysia dengan konsep marketing yang sama.